Srbija prvi put na sajmu ptica u Engleskoj

Početna > Posmatranje ptica > Srbija prvi put na sajmu ptica u Engleskoj

Jul, 2012.

Srbija će imati priliku da prvi put svoju ponudu za posmatranje ptica predstavi na međunarodnom sajmu ptica u Rutlandu, u Velikoj Britaniji, od 17. do 19. avgusta 2012.

Birdwatch SerbiaNa štandu broj 56 ovog sajma predstaviće se Turistička organizacija Srbije (TOS) i srpska receptivna agencija "Magelan Corporation", koja je započela aktivnosti na promociji posmatranja ptica u Srbiji, kao i zajedno sa Asocijacijom za razvoj turizma Visit Vojvodina osnovala prvi portal u Srbiji posvećen posmatranju ptica "BirdwatchSerbia.rs".

Turistička ponuda Srbije će obuhvatiti vikend programe, sedmodnevne i desetodnevne programe, kao jesenje i prolećne program posete Srbiji, zajedno sa Dejvidom Lindom "The Urban Birder", koji je oduševljen Srbijom i njenim prirodnim lepotama odlučio i da je promoviše. U subotu 18. avgusta, Dejvid Lindo će na sajmu u Rutlandu održati prezentaciju o svojim iskustvima u posmatranju ptica u Srbiji.

Sa preko 300 vrsta koje se javljaju redovno, Srbija je zemlja koja je postala sve popularnija destinacija posmatračima ptica, kao i entuzijastima koji uživaju u divljoj i netaknutoj prirodi. U poslednjih nekoliko godina, prisutan je trend povećanja broja inostranih posmatrača ptica koji posećuju najraznovrsnije destinacije u Srbiji zbog uživanja u sovama.

Prošle godine, Kikinda je proglašena za svetsku prestonicu sova. Tokom zimskog perioda u centru grada možete prebrojati čak i više od 700 sova! U celoj Srbiji, sove su toliko česte, da niko nije mogao ni da pomisli da bi one mogle biti ovako intrigante i interesantne za inostrane posmatrače ptica!

 

Avgust, 2012.

Evo i nekoliko fotografija sa sajma, naknadno dodatih uz ovu vest, da vidite kako je bilo na sajmu.