Posmatranje ptica u Vojvodini

Srbija je izrazito bogata staništima i vrstama ptica od kojih su mnoge značajne za domaću i međunarodnu zaštitu. Među njima, vojvođanski rezervati prirode spadaju u najbolje proučene i poznate javnosti. U Pokrajini je od kraja 19. veka do danas zabeleženo ukupno 312 vrsta ptica, što predstavlja čak 42% svih vrsta nađenih u Evropi.

Image

Srbija prvi put na sajmu ptica u Engleskoj

Jul, 2012.

Srbija će imati priliku da prvi put svoju ponudu za posmatranje ptica predstavi na međunarodnom sajmu ptica u Rutlandu, u Velikoj Britaniji, od 17. do 19. avgusta 2012.

Dalje...
Image

Prvi sajam posmatranja ptica u Srbiji

Maj, 2010.

Prvi sajam posmatranja ptica u Srbiji "Birdwatch Serbia" održaće se 22 i 23. maja 2010. u Specijalnom rezervatu prirode u Zasavici. Zadatak ovog sajma je promocija birdwatchinga i posmatranja ptica kako bi se ovaj hobi (ili interesovanje) približio široj javnosti u cilju predstavljanja još jedne aktivnosti za duži boravak u prirodi i širenju svesti o zaštiti prirodnih dobara.

Dalje...
Image

Opravdan razvoj "birdwatching" turizma u Srbiji

Decembar, 2008.

Srbija ima velikih potencijala za razvoj "birdwatching" turizma, veliki broj različitih staništa, zanimljive vrste i očuvanu prirodu, i može biti konkurentna zemljama u okruženju, zaključeno je na prvoj konferenciji posvećenoj razvoju "birdwatching" turizma u Vojvodini, koja je održana 8. decembra 2008.

Dalje...
Image

Konferencija o razvoju "birdwatching" turizma

Decembar, 2008.

Konferencija o razvoju "birdwatching" turizma u Vojvodini počela je danas (8. decembar 2008. godine) u novosadskom Zavodu za zaštitu prirode i biće završena sutra. Cilj konferencije je da ukaže na turističku i ekonomsku opravdanost i isplativost razvoja ove grane turizma.

Dalje...

Posetite sajt

image

 

Brošura - Posmatranje ptica u Vojvodini

Asocijacija za razvoj turizma Visit Vojvodina je na sajmu turizma u Beogradu (feb. 2010.) predstavila brošuru "Posmatranje ptica u Vojvodini" sa željom da populariše ovaj hobi koji najviše poklonika ima u Velikoj Britaniji, Skandinaviji i drugim zemljama zapadne Evrope.

 

Brošura je štampana u saradnji sa Turističkom Organizacijom Vojvodine, i uz podršku Izvršnog veća Vojvodine, Turističke agencije Magelan, Birdwatch Serbia, Turističkog portala VisitSerbia.org i Udruženja za unapređenje turizma duž Dunava - Istar21.

 

Brosura - Posmatranje ptica u Vojvodini

 

Dalje...